Stoommachine educatieve set

educatieve sets stoommachinestoommachine met behulp van alcohol brander en generator

educatieve sets stoommachine

Stoommachine educatieve set

Stoom is een bijzonder krachtig medium. Het creëert enorme hoeveelheden vrijkomende energie. Deze set laat op een bijzonder eenvoudige veilige en krachtige manier zien hoe elektriciteit is op te wekken door het gebruiken vuur , kokend water en stoom en een generator.

Deze zeer educatieve set is bijzonder duidelijk en helder in elkaar te zetten. Het bestaat uit een goede kwaliteit materialen. Het is zeer veilig en goed beschreven.

Stoommachine

Omdat stoom zo’n krachtige vorm van energie is zijn heel wat veiligheidseisen noodzakelijk. Dit bijzonder leerzame setje leert met behulp van een alcohol brander water om te zetten in stoom waarmee op een veilige manier een miniturbine aangedreven gaat worden.

Zelfbouw stoommachine

Deze stoommachine zelfbouw set is ontzettend leerzaam omdat het duidelijk laat zien door vuur en water stoom kan worden gebruikt om beweging te veroorzaken. Vervolgens wordt de beweging gebruikt om een mini stroomturbine in werking te zetten. Deze kan vervolgens een lampje laten branden.

Deze set is te gebruiken van de leeftijd van 8 jaar en ouder. Natuurlijk is het nodig dat er een volwassene toeziet op het juiste gebruik.  Doordat het toestelletje zelf in elkaar gezet moet worden geeft het veel inzicht in het principe van het gebruik van stoom.