Educatieve sets scholen

educatieve sets stoom energie zonne-energie zonnepanelen

Educatieve solar sets

Voor scholen en opleidingen

 •  Mini zonnecollector

  – de zonnecollector is een van de educatieve sets die laat de leerlingen zien hoe het licht van de zon opgeslagen wordt in het water. Het is een volledig werkend zonnecollector systeem.  Het staat op een verrijdbaar plateau. Is zeer compact en kan eenvoudig ingezet worden. Het systeem is voorzien van een vlakke zonnecollector plaat  een boiler voor 10 liter water. Een temperatuurregelaar een waterpomp enz.

 • Mini Vacuumbuis collector

  – Dit is een prachtig werkende mini vacuumbuis collector. Net als de mini vlakke plaat collector heeft ook dit systeem alles aanwezig. Zowel een mini vacuumpijp collector. Een boiler, een temperatuur regelaar, een waterpomp. Alles ook hier op een verrijdbaar plateau.  Het zal leerlingen duidelijk laten zien hoe de kracht van de zon ingezet kan worden.

 •  Mini windmolens – 

  alle onderdelen van de volwassen windmolen zijn in deze molens verwerkt. Samen met een accu en acculader is het systeem compleet. Het zal leerlingen laten zien hoe betrekkelijk eenvoudig energie kan worden opgewekt met behulp van een windmolen.

 •  Mini Waterstofgas generator – 

  waterstofgas is bij het publiek nog niet zo bekend. Toch is al lang bekend hoe water ontleed kan worden. Enkele jaren geleden liet een uitvinder zien dat hij water liet branden. Eigenlijk ontstond door elektrolyse van het water waterstof gas. En dit gas is zeer brandbaar. Dit systeem laat leerlingen kennismaken met de onbeperkte mogelijkheden van dit schone gas.

 •  Verticale tuinen zonnepaneel pompjes – 

  horizontaal tuinier is ons allemaal wel bekend. Maar wanneer je maar klein behuisd bent is dit niet mogelijk. Misschien heb je enkel een balkon. Of alleen maar ramen. Ook dan is het met deze methode mogelijk zelf groenten te kweken. De diverse sets zijn eenvoudig in gebruik te nemen. Het is bijzonder leerzaam en uitdagend om te zien hoe je zelf in je onderhoud kunt voorzien.

 •  Peltier elementen uitleg – 

  het is bekend dat je met Peltier elementen die in een koelbox zijn verwerkt met een 12 volt aansluiting kunt koelen. Maar het omgekeerde is ook waar. Door gebruik te maken van temperatuurverschillen kun je met dit zelfde element stroom opwekken.